Thursday, 5 December 2013

BaRaNgaN AmWay BerKuaLiTi ~

Edit Posted by with No comments
assalamualaikum dan salam 1 malaysia...

untuk entry kali nie,, amira juz nak bgtau psal produk amway... actually amira baru tau pasal produk nie baru lagi... hasil perkenalan dgn  kak shima dan kak iffah... brang amway nie kalu ikutkan memang agak mahal berbanding produk lain tetapi tahan lama... dan apabila dibandingkan produk amway dengan produk lain,, produk amway sangat berkualiti, sgt2 puas hati, berbaloi + xrugi, mudah, tahan lama & paling pnting jimat....=))) so apa lagi?? belilah !!! huhuhuhu~ sbelum tu amira juz nk share dengan korang hasil dari pengguna amway... nie amira ambil dr blog dye...



Produk Amway sangat menjimatkan?

Adik : Ish! Ye ke? 
Kak :Tak caya, cubalah dulu.
Adik :Tapi barang Amway mahallah.
Kak : Dah pernah cuba tak?
Adik : Tak pernah..
Kak : Cuba pakai 1 barang dulu. Pastu baru nilai, boleh?
Adik : Ermmmm.. nanti saya tanya suami dululah..

Itulah saya dulu masa mula2 diperkenalkan ke dlm dunia Amway. Semuanya negatif.  Selalu tertanya, kenapa barang dia mahal sgt. Sampailah suatu hari tu, apabila kupon diskaun 10% utk ahli baru hampir tamat, saya pn memujuklah si suami untuk mencuba pakej diskaun tu yg terdiri dari kelengkapan rumah ( home care ) dan kelengkapan peribadi ( personal care ). Elok pl tu kena dgn time suami baru gaji.. Hehe.. bodek2 la sikit...

Excited jg nak mencubanya. Mula2 pakai rasa mcm best je, tp x berani nak bersuara takut suami cakap kita pl lebih2 pasal suami saya ni mmg sgt negatif dengan benda2 MLM ni. Dalam masa seminggu lepas guna tu suami saya mula bersuara, katanya bagus jg barang Amway ni, terutama ubat gigi. 



Ha, sejak dari saat itu kami mula mencuba pelbagai lagi barang2 lain keluaran Amway termasuk vitamin jenama Nutrilite dr Amway.  Sehingga kini kami x pernah cari jenama vitamin lain lg. Walaupun mahal tp hasilnya dah nmpak terutama kepada sinus saya. Jenama Nutrilite sendiri sudah berdiri teguh selama 75 tahun di dunia. Lama tu kan?




Nak cerita pl pasal Dish Drops (sabun basuh pinggan). Nak guna Dish Drops ni kita kena bancuh dia dulu. Kepekatannya bergantung pada kita. nak pekat ke nak cair. Kalau pekat, masa nak guna tu boleh campur dgn air lg bagi cair. Tangan pn lembut je lps guna. Yang boleh dapat beza tu, kat rumah sendiri saya guna Dish Drops ni, tapi bila balik kpg mana lah nak bw Dish Drops tu balik kpg. Ha, masa ni lah saya tau beza antara sabun biasa kat pasaran terbuka berbanding Dish Drops. Sabun basuh pinggan ni yg paling best pernah guna. Rasanya lain macam je kalau guna sabun lain. Dish Drops ni senang sgt nak tanggalkan minyak terutama marjerin. Tak caya? Cubalah dapatkan satu dan gunalah. Hehehe.. =P. 


Ni botol Dish Drops 4 liter yg saya beli masa bulan Januari 2011 yg lalu. Dah hampir 10 bulan gunakan dia tp masih berbaki lebih dari separuh botol. Lama sgt dah rasa tak beli sabun basuh pinggan. Kalau dulu sebelum menggunakan Dish Drops ni, tiap2 bulan mesti beli kat pasaraya waktu shopping barang2 rumah. Sejak guna dia x pernah dah lalu tempat botol sabun basuh pinggan ni.

Banyak lagi sebenarnya barang2 Amway ni. Penat tau kalau nak cerita semuanya dalam satu entry. Nantilah kalau2 senang nanti saya seritakan lg pengalaman menggunakan barang2 Amway yang saya telah, pernah, sedang dan akan digunakan..

Sebelum meninggalkan catatan kali ni, saya nak tinggalkan peribahasa ni

Belum Cuba, Belum Tahu..


Tak Kenal Maka Tak Cinta..

Ada lagi satu pepatah orang putih..

Don't Judge The Book By It's Cover.. 

finished !!! tujelah perkongsian dr dye.. so, amira akan letakkan sedikit antra produk amway... bolehlar tengok mana yang berkenan yer (^_^)


Losyen Tangan & Badan ALLANO (250g)

Losyen badan berasas buih yang unik.
Mudah disapu.
Tidak comot atau berminyak.
Mengandungi Alantoin dan Lanolin - untuk melega dan melembap kulit yang paling kering sekalipun.
Apabila memakai losyen ni,nyamuk tak gigit.ni barang paling best.sngt best bila pegi champing ke,orang lain kena gigit nyamuk,kita rilek je...


Deodoran Bau Segar Antipeluh Berbuli BODY SERIES (100ml)

deodorant ni paling best saya pernah guna.mmg harga nya sedikit mahal berbanding deodorant yang ada kat pasaran.tp isi kandungannya lagi banyak dari deodorant biasa dan tahan lama.kenapa tahan lama??ha ini yang best.sbb bila guna deodorant ni sapu sedikit je,layangkan sekali sahaja bebuli pada ketiak.tak perlu tenyeh banyk2 kali.tahan 48 jam ya.48 jam!!2 hari.walau pun dh mandi.still ketiak tak berpeluh lagi.yg paling best dia tak de alcohol.dibuat dari bahan semulajadi iaitu lichen.sy mmg tk bertukar dgn yang lain.ni paling best...=))


Glos Bibir ARTISTRY (6ml)

Tiada yang membuatkan penampilan anda tampak lebih segar selain sentuhan kilauan pada bibir anda. Glos Bibir ARTISTRY memberikan anda kilauan dan warna yang memukau dengan hanya satu sapuan. Bibir anda juga mendapat belaian yang diperlukan; minyak jojoba dan avokado memberikan penghidratan sementara pigmen fokus lembut dan mutiara mengurangkan garis-garis halus dan mencegah warna gincu dari merebak keluar. Anda bukan sahaja kelihatan berseri dengan sapuan warna berkilauan, malah bibir anda juga kelihatan lebih licin, lebih penuh dan lebih segar!



Maskara Pelebat SIGNATURE EYES ARTISTRY - Black (8.3ml)

Lihat bulu mata lebih lebat sehingga 600% untuk penampilan paling lebat, paling dramatik. Dengan berus MagnaBoost dan FullFX Formula yang termaju, ketebalan setiap helai bertambah serta-merta untuk mata yang tajam lagi memukau.

Berus:

Berus MagnaBoost yang eksklusif direka untuk mengangkat bulu mata dan memberuskan rumusan tersebut dalam jumlah optimum untuk menyerlahkan setiap helai secara dramatik.

Rumusan:

Rumusan FullFX dengan polimer penebal dan pigmen yang pekat menyaluti setiap helai bulu mata. Dirumus dengan bahan-bahan perapi untuk merawat sambil mencantikkan bulu mata. Tahan lama, tidak terserpih, tidak comot, tidak runcing dan tidak kusut.


Losyen Tabir Suria Banana Boat - Ultra Protect SPF80 (90 ml)

• Mengandungi Aloe Vera dan Vitamin E untuk memastikan kulit 
sentiasa terhidrat sambil melindunginya daripada matahari
• Sangat kalis air
• Dirumus dengan teknologi AVOTRIPLEX
• Melindungi anda daripada sinar UVB yang boleh menyebabkan
selaran matahari dan sinar UVA yang boleh menyebabkan
kerosakan kulit jangka panjang
• Diperkaya dengan Vitamin C dan E
• Ringan dan tidak terasa berminyak
• Penyerapan pantas

actually brangan amway banyak lagi... tapi nie jelah sempat amira kongsikan..
jika korang berminat dengan brangan di atas ataupun brangan amway yang lain dan ingin mendapat maklumat lebih lanjut :

boleh berhubung dengan mereka :::

shima : 019-9211241
iffah : 013-9451531 / facebook iffah


          




0 comments:

Post a Comment