Thursday, 27 December 2012

SeGaLaNyA bErMuLa DarI sINi..

Edit Posted by with 2 comments
AssALaMuaLAikUm.~

segalanya bermula dari sini??? aper tuh?? xpham neyh..
relax~ jgn gopoh2.. korang rase amira nk citer aper kali nie?? korang dpat teka,, amira bagi seposen karat.. hehehe~



nmpak x "selamat datang" tuh?? nmpk kan.. tu mknanyer skolah dah mengalu-alukan kehadiran kita.. wahaha.. korang dah get ready ker?? dah beli barang2 sekolah?? baju,,beg,,kasut?? seriously ,, amira cakap.. amira xready.. huhu.. klu next year amira msih form1,, amira jamin yg amira dah ready.. tapi memandangkan amira form5 taun dpan.. mmg sure amira xready.. hehhehehe~

pic yg ke-2 tu,, nmpk x kt bwah tu smakh?? h tu terlindung sdkit dek zack (zahidah)... klu zack ketepi skit, nmpk lar perkataan "smakh".. tu nma sekolah amira.. nma pnjangnyer 'sekolah menengah agama khairiah'..
dah bleh agak aper amira nak kongsikan?? ap kaitan nama sekolah dgn tajuk nie?? ok ! segalanya bermula dari sini,, tu mknanyer bermula dari sekolah... boleh paham? hhehehe..

sekolah... siapa diri kita sekarang bermulanya dari sekolah kan.. perdana menteri sekarang,, dlu dia sekolah,, pensyarah, akauntan,,business man,, detik permulaannya smua dari sekolah.. xkire kiter sekolah maner, adernyer kesungguhan dan matlamat,, insyaAllah akan berjaya..

amira mase form1 dulu,, nak masuk kelas.. ader ujian dulu.. dahlar nak masuk sekolah nie ader ujian jugak.. aiseeyymannn.. alhamdulillah,, form1 amira dapat masuk kelas ke-2 dari 6 kelas.. nama kelas amira time tu, cerdas.. ader 6 buah kelas kan?? nma kelas sekolah amira klasik ckit,, korang jgn gelak tau.. actually masa amira bru msuk skolah nie pun,, amira pun pelik. nper lar bagi nma kelas mcm nie.. huhu.. tp, kiter nie trime jelah.. amira bgtau ikut turutan tau.. canggih,,cerdas,,cerdik,,cendikia,,cemerlang,,cekap.. tapi start 2taun lpas tmbah lagi satu kelas.. ceria ! hahaha~ ap pnyer nama daa.. 7C!

masa form2 plak amira naik kelas first ! time tuh epy gler.. mesti lar kan.. bukan senang nk msuk kelas first.. actually,, pengaturan kelas bg form2 taun neyh mngambil kira markah i'dadi n a'dadi.. mrkah tu amira tnggi sikit,, tu bleh masuk kelas first.. hehe~ lau x,, xtau lar boleh msuk ker x.. msti korang tertanya-tnya kan,, apa tu i'dadi n a'dadi.. nk tau?? sbjek nie mrangkumi feqah,sirah,tauhid,al-quran n yg swaktu dgnnya larh.. huhu.. amira pun xingt sebenarnya.. sbjek nie juz blajar time form1,2, n 3 jer.. naek form4 xbljar dah.. dsbbkan nie jugak, ayah amira kasi adiah jam.. boleh tahan jugak lar mahalnya.. huhu ~

form3 plak,, entah mcm mana kna turun kelas.. kuang3 ~ hehe.. nsib baik turun setapak jer.. amira kelas 3 cerdas balik.. taun neyh amira tkkan lupa sampai biler2.. taun yg sangat mnyakitkan bagi amira.. mcm2 problem amira lalui tahun neyh.. taun neyh amira paling xsuker dan amira xnak classmate lagi dgn budak2 klas nie... xtahan dgn perangai diorang.. cikgu kelas amira plak jenis yg buat derk jer.. taun yang paling tertekan ! classmate dgn budak2 yang tak menghargai persahabatan.. mmg down gler ! bukan semua lar.. segelintir.. tp yang pasti,, amira mmg benci dduk dalam kelas ni..

form4?? form4 ader 2 aliran kt sekolah amira.. aliran 1,, aliran sains tulen n aliran ke-2, aliran ikhtisas iaitu aliran akaun.. amira amik aliran ikhtisas dsbbkan amira xsuker sains n amira rase xbleh pergi dgn sbjek2 tuh..     
taun neyh hnya ader 5 kelas.. buang kelas cekap.. 2 kelas teratas kelas sains tulen,, then bakinyer kelas ikhtisas.. amira dapat masuk kelas first bagi aliran ke-2.. n alhamdulillah taun neyh smua classmate amira satu kepala.. smuanya amira boleh masuk.. amira rasa bersyukur dapat classmate dgn diorang.. tapi amira tetap berhati-hati memilih kwan,, takut2 pngalaman masa form3 terjadi balik.. alhamdulillah xder paper yang mengerikan taun neyh.. belajar dari pengalaman ~ yeah ! amira stuju dgn statement neyh..

form5 plak cmner?? nak tau?? tnggu entry yang seterusnya okeyh.. tnggu amira msuk sekolah dlu lar.. mcm mana nak crite klu xtau ag macm mner keadaan n situasi kelas tu.. tapi amira tetap besyukur, next year amira stay kelas yg sma.. 4 cerdik.. masih first kelas bg aliran ke-2.. amira harap sahabat2 amira yg turun kelas tu,, kiter masih berkawan okey ! doakan amira smoga taun dpan berjalan dgn lancar dan dpermudahkan sgala urusan.. ok lah,, sampai sini jelah dulu ok.. snyum sokmo ! luv u all <3

2 comments: