Thursday, 27 December 2012

LaMAn SosiAL BuKaN DiAri

Edit Posted by MissShyShy with 7 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera ~

kenapa ek ramai orang buat laman sosial cam fb, twitter or paper jelah cam diari~? masih tertanya-tanya ag.. plek sgt ! smuanya nak kena luah kat situ... laman sosial umum,, so, klu smthing yg rasa xperlu tuh xpyh lar nak tulis jugak.. wat malu jerk.. mlainkan Allah dah tarik rasa malu dalam diri hmba trsebut... nauzubillah ~









cuba korang baca gambar nie?? teruk kan budak nie.. korang boleh nilai sendiri budak nie macam mana.. amira nak nasihatkan korang,, jgn ikut perangai budak nie.. kata-kata kita melambangkan diri kita tau. so,, nak tulis paper,, pikir dulu.. tau? ingt pesanan amira neyh..

kalu korang nak attention dr orang laen dgn post bnde2 camnie.. lupakan jelar keyh.. facebook,, twitter,, myspace tu bukan diari tau.. amik perhatian sikit ! laman sosial nie kiter nak share ilmu.. tak pun perkembangan diri kita dgn kawan2, family.. bukan tulis bnde mngarut smata-mata nak HOT.. hot di laman sosial xguna tau,, xpenting pun.. xtanye pun dalam kubur nanti.. 

lagi satu,, budak dlm gambar neyh dah xder maruah ker?? orang laen nak sembunyikan aib ibu bapa kita. tapi dia?? menjatuhkan aib ayah dia ade pulak.. xmalukan?? be shame lar ckit ! jgn lar tulis bnde2 cmnie kt laman sosial,, malu di orang eyh.. kalu nak perhatian sekali pun,, share lar smthing yang bermanfaat sikit,, nie tulis smthing yg xberguna langsung.. xmemberi manfaat pun kpada pembaca...

actually banyak yang amira dengar.. ader yang xmengaku rkyat malaysia lar,, menjatuhkan agama Islam lar, pdhal orang tu sendiri beragama islam.. amira taknak sahabat2 blogger dan pembaca blog amira jadi camnie tau.. sebelum tulis,, pkir dulu.. kalu rasa mcam memalukan diri sendiri,, amira nasihatkan xpyah lar k.. tu jelah  untk kali nie... ingt pesanan amira tau ! daaa~ salam..




7 comments:

  1. astaghfirullah . sampai macam tu sekali ? iskisk ! kang kalau bapak dia betul2 dah tak daa, meraung tak ingat .

    ReplyDelete
  2. mai ada sorg kawan yg tgan kt hp je..sntyase update twitter..smpi 1 ari hp kne rampas time claz ngn lect..

    ReplyDelete
  3. budak nerd :: kalau orang mcm nie xtau lar akan mraung ker x.. ntah2 mlompat-lompat adelar ~ nauzubillah ..

    mysara :: phtu aper jadi?? lect. baca ker ap yg dye tweet??

    ReplyDelete
  4. Adoiii...kalau benci sekali pun pada ayahnya...xperlulah mention sampai mcm tue..

    ReplyDelete
  5. secret of shaila : tular pasal.. budak ramaja sekarang.. aishh ! semakin menjadi-jadi..

    ReplyDelete