Tuesday, 12 August 2014

Reaksiku Terhadap Lelaki..

Edit Posted by MissShyShy with No comments

hai... salam satu ummah kalian semuaaaaaaa.... macam mana raya?? best tak ??!! amira tak sempat nak wish kat korang semua sebab terlalu sibuk.. sibuk aper.. amira pun tak tahulah ! hehehe ~ =P sekarang masih bulan syawal kan.. still mood raya kan.. even dah memang terlajak lambat.. tapi amira nak wish jugak ! selamat hari raya korangg semuaaa !!!! amira mohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki jika ada tersalah atau tersilap kata atau ade entry-entry ke.. ayat amira ke.. yang telah membuat korang terasa or terkecil or apa-apa yang ter lah.. hehehe.. asiff jiddan kalian semua.. amira pun ada banyak kekurangan dan kelemahan... so.. maafkan amira eh... (^_^)



kat sini, amira nak amik kesempatan untuk memberitahu apa yang korang patut tahu tentang diri amira sendiri.. tujuannye amira taknak lah ada yang terasa hari, terkecil hati or tersinggung dengan amira.. amira bukannyer suka-suka nak sakitkan hati korang ke apa.. tapi amira memang jenis yang macam ni.. sape-sape yang kenal rapat dengan amira. or dengan erti kata kawan baik amira. dia akan tahu amira ni jenis yang macam mana apabila berhadapan dengan lelaki...

amira pecahkan 4 golongan lelaki ye.. first, lelaki yang memang amira tak kenal langsung dan orang tu pun memang tak kenal amira.. kira orang awam lah kan.. biasa lah kan kalau kita berjalan ke apa.. lalu lalang orangnya adalah orang yang memang kita tak kenal.. golongan ni amira tak heran sangat sebabnye golongan ni amira akan buat tak tahu jer.. kalau berjalan pun jalan jelah.. takde apa-apa lah kan...

second, lelaki yang tak kenal amira tapi amira kenal dia or lelaki tu kenal amira tapi amira tak kenal dia.. golongan ni pun macam kat atas.. amira akan buat tak tahu jer kalau terserempak dengan dia ke apa.. biase lah kan kalau sesetengah orang tu kita kenal dia tapi dia tak kenal kita.. normal ! tapi wat dunno sudah...

third, amira kenal lelaki tu dan lelaki tu kenal amira.. kira macam saling kenal lah.. tapi tak pernah bertegur sapa... tak pernah berhubung.. tak kira lah di alam maya or kat dunia realiti.. tetap tak bertegur sapa.. golongan ni macam kawan-kawan tuisyen camtulah.. saling kenal antara satu sama lain. tapi tak berkawan pun.. amira kat tuisyen memang tak berkawan dengan lelaki... amira kawan dengan perempuan je.. tak pun.. just buat hal sendiri... tak tahu lah knape camni. tapi tulah amira.. hehehe.. yang macam ni pun sama jugak.. amira akan buat tak tahu je bila selisih ker apa.. classmate amira pun boleh dikira dalam golongan ni jugak lah.. amira mana bercakap dengan lelaki kelas amira.. hehe.. kalau ada apa-apa yang penting lagi mustahak barulah akan bercakap or amira akan mintak orang lain yang sampaikan...

dan yang last, saling kenal antara satu sama lain dan dalam masa yang sama, berhubung lah jugak.. berhubung tu macam pernah chat ke pernah mesej ker.. tak kira lah mesej berkenaan apapun.. tapi yang ni lain sikit daripada yang kat atas-atas tu ! hehehehe... golongan ni termasuklah kawan-kawan kat alam maya yang amira berhubung atas sebab-sebab tertentu.. kalau amira terserempak dengan diorang ni.. amira akan lari !!! amira akan elakkan dari bertembung dengan diorang... so, selepas ni amira harap.. kalaulah ada di antara kawan-kawan amira yang amira buat macam ni.. jangan plek ! sebab amira memang camni.. amira harap takdelah yang akan tersinggung or terasa hati kalau amira mengelakkan diri dari korang.. amira memang tak boleh berhadapan dengan golongan ni ! jangan tanya kenapa.. huhu.. 

bagi yang dah kenal amira betul-betul.. dia memang akan tahu yang amira tak boleh dengan orang lelaki... secara jujurnye, amira tak pernah bergayut dengan orang laki saje-saje.. sembang-sembang kosong dengan orang laki  dalam phone.. amira hanya akan layan yang berbentuk mesej je.. tak kisah lah whatsapp or we chat ke ape.. call jangan harap amira akan angkat... huhu... sahabat amira sendiri cakap.. jangan haraplah amira akan bercakap dengan orang lelaki.. so.. itulah amira ! nak sembang dalam phone amira tak berani... apatah lagi depan-depan kan.. amira admit zaman sekolah dulu.. amira memang agak anti dengan lelaki. tapi dalam dunia ni.. pergi mana-mana pun akan tetap berhadapan dengan orang lelaki kan.. so anti lelaki tu tak brape nak boleh pakai lah lagi-lagi kat universiti ni.. zaman sekolah menengan dulu boleh lah jugak. sekolah pelajar semua perempuan.. tapi kawan zaman sekolah rendah jer amira ok.. mungkin sebab dah lama kenal dan macam dah satu family.. yang ni special case lah kan..

dengan penjelasan yang agak panjang lebar ni.. amira harap sedikit sebanyak boleh mengurangkan rasa kecil hati korang ke apa terhadap diri amira... amira mintak maaf !!! tu jer yang amira boleh kata dan mohon memahami....

assalamualaikum ~

0 comments:

Post a Comment