Friday, 18 January 2013

TreNd ber 'AnGkaT'

Edit Posted by MissShyShy with 3 comments
AsSalaMuAlaIkum w.b.t


amira perhatikan sekarang nie kan.. ramai bdak2 remaja yang suka ber'angkt'.. yg bsar2 sibuk nak amik adik angkt.. yang kcik pulak,, nk sangat ader abg n kakak angkt.. actually bnde tu mmg elok.. mrapatkan silaturrahim.. tp bg pndapat amira lar kan.. nie xd kene mengena dgn orang lain tau.. nie pndapat pribadi amira.. amira rase xperlu kut nk amik abg, kakak, adik angkt nie.. kdg2, amira terfikir jugak,, xbersyukur ker dah ader adik bradik kndung sdiri,, nak amik jugak adk bradik angkt..

nk tau knaper amira xgalakkan?? bdasarkan pemerhatian amira lar kan.. dssbabkan amira ader ramai kwan yg jnis macam nie. so amira bleh buat konklusi sendiri... cuber korang renungkan.. dgn adik bradik sendiri nk kater rapat,, xrapat sangat un.. tapi dengan abg,, adik angkat.. mcm isi dengan kuku.. rapat sangat2.. mngalahkan adik bradik kandung sdiri.. tiap2 malam duk bergayut,, pntang ader msalah.. sibuk nak cari abg angkat.. tapi dgn abg kandung sdiri,, kakak  kndung sdiri? jangan arap nk share problem.. 

nie yang amira plek sngat2.. kalau dgn adik beradik kandung sendiri layan tak layan jer... bercakap un jarang... gurau senda apatah lagi.. tapi dengan adik, abg, kakak angkat.. hari2 duk bergayut.. xgayut,, msej memanjang.. ada jer modal nk share.. kalau nak diikutkan lar,, saper yang lagi pnting?? msti lar adk bradik kandung kan.. kalau dah tak rapat dgn adk bradik kndung,, cuber mrapatkan silaturrahim dgn mreka dulu.. xperlu nak cari jauh2.. utamakan yg hampir dgn kita dahulu.. baru lar mrapatkan silaturrahim dgn saudara lain..

nie bagi pndapat amira sendiri,, secara peribadinya mmg amira xsuka berangkat.. amira dah bersyukur ader sorang abg,, n 6 orang adik.. n insyaAllah sorang lagi akn mnyusul tak lama lagi.. n jnis amira.. amira lebih suka berkawan dari mengambil adik, abg or kakak angkt.. tapi isu nie atas diri masing2.. ader orang bpendapat lain dr amira. atas diri masing2... 

yang baik datangnya dari Allah,, yang buruk datangnya dari kelemahan diri amira sendiri... wasalam ~


3 comments:

  1. kalau kat twitter, ada je budak2 sek berebutkan abg angkat.. =.="" pening kepala bila baca.. abang angkat pun nak berebut mcmberebut pakwe.. pfftt~~~

    ReplyDelete
  2. teringat zaman2 skola dulu, trend b'angkat2 ni mmg famous sgt :)pendapat qiela pun, x perlu la kot...

    jemput singgah :)

    http://noraqilahjohari.blogspot.com/2013/01/nota-hati-3.html

    ReplyDelete
  3. nurul faraahizzati :: tular.. cam aper jer.. adoyaii..

    noraqilah :: kat skolah mmg popular.. especially kalu yang berasrama.. ok.. jpgi amira singgah..

    ReplyDelete